Wie is Profectus

Dat ben ik, Marc van beek, 32 jaar oud.

In 2010 ben ik in militaire dienst veel met sport in aanraking gekomen.

Toen ik in 2016 stopte was ik abrupt gestopt met sporten, slechte gewoontes slopen erin, en de kilo's vlogen eraan. Twee jaar later passeerde ik de 130KG en stopte ik met wegen, en zat slecht in mijn vel. Veel rugklachten, altijd pijn aan mijn knieën, altijd moe, en schaamte.

Door die klachten was ik er helemaal klaar mee, zo hoort iemand van mijn leeftijd zich niet te voelen. En besloot ik het welbekende "boterhammetje minder" en om de dag een rondje rennen. Na 2 weken trillend van de honger en pijnlijke knieën en heupen van het rennen had ik er schoon genoeg van, dit was niet vol te houden, en er was nog geen kilo vanaf.

Toen besloot ik onderzoek te gaan doen naar diëten en vond dit enorm interessant. Na een jaar (bijna obsessief) onderzoek had ik de perfecte dieetstrategie voor mij ontwikkeld. En ik verloor per week bijna 2KG,         zonder de honger.

Na één jaar was ik 55KG verloren! Mijn gewrichten voelden veel beter en durfde mijn shirt weer uit te doen. Nu ik zelf had gezien wat een goed dieet voor mij kon doen dacht ik: "waarom hier stoppen, wat kan ik nog meer uit mijn dieet halen?" Ik besloot te gaan sporten en mijn dieet aan te passen van afvallen, naar spieren opbouwen. Ik werd iedere week sterker, breder en zag steeds meer spieren, zelfs buikspieren, die had ik nog nooit gezien.

Steeds meer mensen vroegen mij hoe ik dat had gedaan en ben altijd enthousiast om dat uit te leggen en vond het erg leuk om mensen te helpen de controle over hun lichaam terug te geven, en besloot om van mijn passie mijn werk te maken om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Ik wil dat jij ook weer trots op jezelf kan zijn, op het gewicht dat je bent verloren, en dat je weer zonder pijn kunt bewegen, trots op de spieren waar je zo hard voor hebt gewerkt. Ik weet dat het in het begin moeilijk is, maar jij kunt het ook!